Bruksanvisning for alpinrenn

Dette er en bruksanvisning for skirenn, for foreldre som ikke har vært med på det før og som har tenkt seg til Åslia i helga.

Se på hva innbydelsen sier om tidspunkt for besiktning. Når besiktningen starter skal løperne være på toppen iført startnummer og med heiskort. Det er lurt å ta sikte på å være i bakken ca. en halvtime før besiktning.

Det man må gjøre når man kommer i bakken, er:

  • Kjøpe heiskort (Merk: mange bakker opererer med egne «rennkort» som er billigere enn dagskort. Spør etter rennkort. Åslia har rennkort)
  • Finne startnummer. Startnumrene utleveres samlet til hvert idrettslag. Så når dere kommer er startnumrene til deres barn sannsynligvis hentet av de først ankommne foreldrene, så se etter kjente fra klubben
  • Finne ut hvem som kjører besiktning med ungene. Ofte er en av trenerne med og da er det treneren som kjører besiktning, hvis ikke er det en av de mer erfarne foreldrene. Besiktningen består av å skli gjennom løypa for å lære seg den

Etter besiktningen blir det ropt opp til «lagledermøte». De som møter der er en fra foreldrene eller trener eller begge. På lagledermøtet får man beskjed om klubben har fått portvakter og hvordan rennet kjøres, f.eks. om det blir pause mellom første og andre omgang.

Om klubben har fått portvakter så blir portvaktstedet gjerne samlingssted for foreldrene i klubben. Har man ikke med seg ski og/eller ikke vil kjøpe heiskort, så får man bare traske opp til stedet.

Men før man trasker oppover så må man sørge for at ungene kommer seg til start. Da blir trener eller en av foreldrene gjerne med opp til start og tar med seg ytterjakker ned til «basen» der de andre foreldrene står.

Utover dette så er det bare å etablere base ved portvaktstedet (eller et annet sted med god utsikt om det ikke portvakt) og vente på sine håpefulle og heie på dem når de fyker forbi. Campingstoler og niste er en god ide å ha med. Det blir ofte en del venting.

Etter rennet er det premieutdeling. For aldersklassene opp til og med 10 år er det ingen rangering. Da får alle samme premie og de deles ut i startrekkefølgen.

Fra 11 år og oppover så er det rangering. Da blir pallen ropt opp først og så får de andre premie etter plassering. Men de fleste renn for unger har det sånn at alle får premie.

I tillegg til selve premien har mange renn «trekkepremie». Da trekker de startnumre og de som hadde det startnummeret får premien. Her deles det ut alt mulig, fra minnepinner til skibagger.

Lykke til!

1 kommentar om “Bruksanvisning for alpinrenn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s